Gå rett til innhold
NYHET! Nå kan du bestille digital konsultasjon. Les mer

Historie

Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret Kvinne med mørkblondt hår som rufser seg i håret

– Jeg har fått en helt ny hverdag!

– Det handler om velvære rett og slett! Det er herlig! Nå kan det blåse og regne så mye det vil og jeg bryr meg ikke! Jeg vet at håret sitter som det skal, forteller Helga.

Helga

Jeg sover med den, dusjer, bader…. Jeg ser ikke en eneste ulempe! Og så er det veldig lettvint; jeg bare rufser i håret med hendene og så er det ferdig.

Allerede for 40 år siden, da Helga var gravid med det første av de to barna, begynte hun å miste håret. Hun trodde det skulle slutte etter svangerskapet, men det bare fortsatte. 

– Det var fortvilende fordi håret bestandig har betydd veldig mye for meg. Når jeg skulle gå på fest var det spesielt viktig for meg å være fin på håret, ja, det betydde faktisk mer for meg enn en ny kjole.

En av Helgas hverdagsstrategier var å alltid bruke jakke med hette når hun skulle gå ut, eller noe annet som hun kunne ta over hodet. På den måten skulle ikke noen kunne se hvor ille det var hvis det blåste i håret.

På den tiden var Helga midt i etableringsfasen med små barn og litt stramme økonomiske rammer. Til tross for at Helga da kom i dialog med Apollo ble hårproblemet ikke prioritert. Tjue år senere prøvde hun extensions (hårforlengelse). Det fungerte bra i mange år.

Helga krøller håret hos Apollo Hårsenter

Fikk brystkreft

Helga ble operert for brystkreft i 2006, og etter det mistet hun enda mer hår til tross for at hun ikke gikk på cellegift. Det siste året har hun vært helt skallet og det har ikke lenger vært mulig å feste extensions.

Den nye løsningen ble en permanent hårdel, samtidig som hun nå utredes medisinsk. En hypotese er at hårtapet skyldtes hormonforandringer i forbindelse med graviditet.

– Hårdelen har gitt meg en helt annen tilværelse. Det påvirker både selvfølelsen og humøret, sier Helga. – Rent praktisk fungerer den også veldig godt. Jeg sover med den, dusjer, bader…. Jeg ser ikke en eneste ulempe! Og så er det veldig lettvint; jeg bare rufser i håret med hendene og så er det ferdig.