Gå rett til innhold

Historie

Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår Ung mann med krøllete og mørkt hår

Den nye sveisen sitter, også i svingene!

Når Marius drar av seg motorsykkelhjelmen, er han trygg på at sveisen sitter! Hårtap er ingenting å skamme seg over, sier Marius, som nå har fått hårdel fra Apollo Hårsenter.

Det er knappe tre år siden Marius (25) ble gjort oppmerksom på sin begynnende måne. Han hadde kanskje kjent det, at det begynte å bli litt tynt på toppen, men det var en onkel som først satte ord på det.
– Jeg var vel bare 22 år da onkelen min tullet med at jeg begynte å bli tynn i håret første gang. Siden ble jeg «ertet» litt av kjæresten og fikk høre det av familiemedlemmer og venner. Først da startet jeg virkelig å tenke over det selv.

Ettersom tiden gikk, merket Marius at hårtapet plaget ham i økende grad, og han begynte å se seg om etter løsninger.
– Jeg fant på ting for å «fikse» det. Jeg prøvde blant annet Toppik, som er en kosmetisk løsning for å gi inntrykk av tykkere hår, men det var ikke en varig vei å gå for meg. Etter hvert fant jeg frem til denne hårdelsløsningen i stedet, sier Marius og viser frem sveisen.

Marius

Jeg har vært åpen overfor venner, kollegaer, familie. Å få håret tilbake er ikke noe å skamme seg over!

Det viktigste er frihetsfølelsen

På Biri, dette idylliske tettstedet ved Mjøsa, ca. 20 km nord for Gjøvik by, går det unna i svingene! Marius bedriver nemlig supermotard som fritidsaktivitet, en relativt ny motorsykkelsport som kombinerer grenene motocross og roadracing.

– Sykkelen er en enduro-sykkel med gatedekk, som takler norske, hullete veier veldig bra. Jeg hadde aldri prøvd en supermotard før jeg kjøpte denne, så det var litt gambling om jeg kom til å like det, men jeg er veldig fornøyd, forteller Marius, som foreløpig ikke kjører konkurranse.
– Det er en egen sportsgren innenfor racing, men jeg har lyst til å venne meg til sykkelen først, så jeg holder meg til grus- og asfaltveiene i omegn. Det viktigste for meg er frihetsfølelsen man kjenner på når man kjører.

Marius skjuler hårtapet med hårdel fra Apollo Hårsenter

Å få mer hår er ikke noe å skamme seg over

Frihetsfølelse er også et nøkkelord for hårløsningen han har fått. Bekymringen var nemlig om han kom til å oppleve pinlige situasjoner eller føle et ubehag.
– Jeg ble veldig overrasket over at jeg ikke kjente noe som helst, egentlig. Jeg tenkte over det den første kvelden at … «Å ja, jeg har jo den der greia på hodet», men den klør ikke, det føles ikke som jeg går med badehette liksom, sier han og ler.

I tillegg hadde han spørsmål rundt hvor godt hårløsningen ville sitte på.
– Jeg tar jo av og på motorsykkelhjelmen hele tiden. Kunne håret plutselig «følge med» hjelmen? Og kunne jeg dusje som normalt? Men min faste hårspesialist, Øystein, er veldig flink til å forklare ting og svarte på alle spørsmålene mine. Det var positivt. I tillegg tror jeg det er mange som føler at hvis de plutselig skal få hår «sånn», så kommer folk til å stille spørsmål og du må svare. Men hvis du er åpen om det, så mener jeg at det ikke er noe problem. Bare forklar det som det er, det jo ikke noe å skamme seg over, oppfordrer Marius.

Marius med hårdel fra Apollo Hårsenter

Googlet tynt hår og måne, fikk hjelp

Mer åpenhet kan føre til at flere får hjelp. Selv visste han ikke hvor han skulle henvende seg.
– Jeg visste om en annen som hadde hårdel, men jeg visste ikke hvor han hadde fått tak i det, så da begynte jeg å google. Der fant jeg Apollo Hårsenter, og da jeg så de videoene som ligger på nettsiden, bestemte jeg meg for å dra dit for å høre mer om hårløsninger for meg. Det tok faktisk ikke så veldig lang tid. Jeg trodde først det bare var i Oslo, men så fant jeg ut at det var en Apollo Hårsenter på Gjøvik, og da tok det ikke mange ukene før jeg var der. Kjæresten synes det er dritkult, hun er veldig fornøyd, avslutter Marius.